четвер, 28 березня 2013 р.

Бібліотека та правова інформація: проблеми, рішення, досвід, документи.




В умовах формування правової держави і громадянського суспільства існує необхідність підвищення правової культури і розвитку правосвідомості населення України. Вирішення цієї проблеми полягає в організації вільного доступу громадян до правової інформації.
 Бібліотеки   володіють багатими зібраннями  офіційних документів, що  забезпечують запити соціально активної частини населення з  правових питань. Семінар – практикум «Бібліотека та просування правової інформації: проблеми, рішення, досвід, документи» 28 березня зібрав в читальному залі бібліотечних працівника району.
Бібліотекарі мали змогу ознайомитись з досвідом роботи Пунктів Доступу Громадян (ПДГ) до інформації  органів  державної влади, що працюють в ЦРБ, та бібліотеках сіл Вернигородок, Кордишівка, Комсомольське, Жежелів.  Вивчити  форми та методи  організації правового консультування в сільській бібліотеці.
Головний спеціаліст Козятинського  міськрайонного управління юстиції Кобернюк М. В., та провідний спеціаліст Коржанівська О. В.  
ознайомили присутніх із  Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», та представили основні сторінки сайту міськрайонного управління юстиції.
Бібліотекарі опрацювали основні періодичні видання ЦРБ, де висвітлюють питання правового всеобучу, соціального захисту, юридичного консультування.

Немає коментарів:

Дописати коментар