четвер, 9 жовтня 2014 р.

"Забудеш рідний край — твоє всохне коріння." П. Тичина

В читальному залі бібліотеки  краєзнавців, вчителів історії міста та району, музейних працівників, бібліотекарі в шанувальників історії краю зібрала презентація книги Зої Вільчинської "Наша історія (20-30 роки)". 
Це фундаментальна праця, яка містить понад 800 сторінок.   у ній йдеться про вирішення селянського питання, починаючи з 1861 року, кооперативне будівництво радянської держави, становлення колгоспної системи, насильницьку колективізацію, масове розкуркулення, страшні репресії, виселення  селян за межі України, про соціальне підґрунтя Голодомору та його чорну ходу по Україні і нашому району. 
Весь матеріал подається з конкретними прикладами, спогадами очевидців, багатющими  архівними матеріалами та статтями місцевої преси тих часів.   
Свою концепцію вивчення історії краю представила автор, історик, вчитель - методист, відмінник освіти, член національної спілки журналістів та краєзнавців, почесний громадянин міста Козятин -  Зоя Володимирівна Вільчинська.

У формі діалогу пройшло представлення книги. Свої думки про книгу висловили начальник відділу культури  Воронов Володимир, директор музею історії  міста Макаревич Лілія, вчитель історії Крилов Олексій. 


Немає коментарів:

Дописати коментар