середу, 9 жовтня 2013 р.

Зорі на чумацькому шляху,



    Нова книга краєзнавця, члена національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, лауреата обласної пам'яткознавчої премії імені Вагилевича Володимира Морозюка  "Зорі на чумацькому шляху" поповнила краєзнавчий фонд районної бібліотеки.
   Народився краєзнавець на Житомирщині, проживав на Вінниччині, а згодом - у Івано -Франківську. Тому, і дослідження пов'язані з дорогими серцю місцями. 
       Книга  "Зорі на Чумацькому шляху" - своєрідна збірка - альманах художньої документалістики у формі  нарисів та коротких довідок - замальовок, мережаних ілюстраціями. В них письменник краєзнавець щиро оповідає про письменників, митців, науковців, суспільно - політичних і культурних діячів, які народилися у Прикарпатському краї, чи колись жили або відзначились на його теренах своєю творчою та  грамодсько - політичною працею.
         Вони, нагадує автор, - наша національно-духовна  спадщина, наша неопалима купина, яку потрібно знати, берегти і пам'ятати. 

Дарчий напис свідчить: "Землякам моїм - Козятинській центральній районній бібліотеці з побажаннями творчої наснаги у бібліотечному просвітянській справі"

Немає коментарів:

Дописати коментар