пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

Золоте сяйво калити.



Театралізоване дійство «Андріївські вечорниці»  зібрало користувачів бібліотеки в читальному залі,   адже 13 грудня одне з великих та улюблених свят - день Святого Андрія Первозванного.
За церковними легендами святий Андрій проповідував християнство у Скіфії і дійшов аж до Києва, де на одному із пагорбів поставив хрест і сказав: «Чи бачите гори ці? Повірте мені, на них засяє благодать Божа». Згодом там, де він установив хрест, було споруджено церкву. 
 Незважаючи на те, що це християнське свято, обряди й традиції цього дня сягають дохристиянських часів. До прийняття християнства це свято називали Калитою.
На святі були присутні працівники бібліотеки, читачі, молодь. Вони мали змогу доторкнутися до минувшини, поринути в атмосферу загадковості вечора на Андрія, відчути красу та поезію давніх обрядів, взяти безпосередню участь у цікавих гаданнях для дівчат та поїданні калити для хлопців. Працівниками бібліотеки була поставлена імпровізована сценка баби Палажки та баби Параски, які одвічно сваряться.
По  завершенні свята всіх гостей та учасників театралізованого дійства пригостили смачними варениками власного приготування.


Немає коментарів:

Дописати коментар