суботу, 22 листопада 2014 р.

Скорботний плач свічі.

      Козятинська центральна районна бібліотека стала співорганізатором проведення районного  мітингу вшанування пам'яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні у смт Бродецьке, біля Свято - Покровського храму.
      
Ведуча, директор централізованої бібліотечної системи Дячук Тетяна розпочала словами:
Відкрийтесь небеса! Зійдіть на землю
Всі українські села, присілки й хутори.
Устаньте всі кому сказали:"Вмри!",
Засяйте над планетою, невинні душі,
Збудуйте пам'яті невигойний собор...
Це двадцять другий рік...
Це тридцять другий рік...
Це тридцять третій рік...
Це сорок шостий рік...
Голодомор....Голодомор... Голодомор...
     Голова Козятинської районної державної адміністрації Олег Оркуша та голова Козятинської районної ради Сергій Лановик - наголосили, що  пам'ять про трагедію Голодомору є важливим чинником єдності українського суспільства. Нашим спільним обов’язком є зберегти цю пам'ять та передати її наступним поколінням.
Директор Бродецької загально освітньої школи Валентин Кудрявець, навів приклади  жахливих фактів голодомору, що стосувалися Козятинського району та селища Бродецьке. Віршовані рядки, та спогади доповнили учнів місцевої школи.

    
    Митрополит Вінницький і Барський Симеон разом із представниками духовенства району провели поминальний молебень за  загиблими у ті страшні часи, а також під час подій на Майдані в січні-лютому 2014 року та в зоні проведення АТО.
     Зі сльозами на очах присутні скуштували часточку духмяного короваю, в знак вічної пам’яті про тих хто в ті страшні роки марив про хліб. 


        

Немає коментарів:

Дописати коментар